Welkom in WWW-land

 

Wat is een domeinnaam?

Wat is eigenlijk een domeinnaam? Waarom moet daar dure hosting bij? Ik kan toch gewoon op mijn domein aan de slag?
Nou, niet helemaal.
Stel, het World Wide Web (www) is een land. Een oneindig grote ruimte, die onderverdeeld kan worden in miljoenen kleine lapjes grond, waar eigenaren mee kunnen doen wat ze willen.
Als u zo’n lapje grond wilt hebben, zult u normaal gesproken beginnen met het aankopen van zo’n stukje land.
In www-land werkt het net even in een andere volgorde.
U vraagt eerst een domeinnaam aan. Deze is te vergelijken met een groot reclamebord waarop staat: hier woont Boer Jansen. U geeft, via een hostingprovider zoals The Flying Fox, bij de grote baas van het hele land aan dat u, Boer Jansen, een stuk grond wilt om uw bord op kwijt te kunnen. Met het vastleggen van uw domeinnaam heeft u de zekerheid dat er een stukje grond voor u wordt gereserveerd.
In www-land speelt de fysieke plek van uw landje geen rol: alle landjes zijn even goed ontsloten, even snel te bereiken en even vruchtbaar. U kunt dus niet benadeeld worden ten opzichte van uw buurman. U kunt, als u niet prijsbewust bent, hooguit meer betalen dan uw buurman!

Wat is hosting en wat is een hostingpakket?

De tweede stap is het land zelf. Het hostingpakket dat u kiest voor uw land, is eigenlijk het belangrijkste. Het hostingpakket is in feite de concrete afbakening van uw land (in www-land niet in vierkante kilometers maar in MegaBytes), het aansluiten van uw land op de bestaande faciliteiten, zoals gas, water, licht, riolering etc. en het aanleggen van het skelet voor uw woning of bedrijf.
Hoe uitgebreider het hostingpakket, hoe meer mogelijkheden u heeft. Zo kunt u kiezen voor een basispakket, met alleen de meest noodzakelijke voorzieningen en een gemiddeld oppervlak van uw landje (zo’n 20 tot 50 MB). U kunt ook kiezen voor een uitgebreid pakket. Dan heeft u bij wijze van spreken niet alleen gas water en licht, maar ook kabeltelevisie, vuilnisophaaldienst, onderhoud van uw oprit, telefoonaansluiting etc. En uw oppervlak is groter.

Wat is een website?

Tot slot uw woning of bedrijf. Een website is de aftimmering en inrichting van uw woning of bedrijf. Het eerste wat passanten zien als ze langs uw landje komen. Maar in een website zit meer verborgen: ook uw relatie tot de andere lapjes grond staat erin verwerkt. In een website zit dus ook, bij wijze van spreken, de vermelding in de telefoongids, de Gouden Gids, uw positie op een routekaart enzovoorts.
We kunnen u een website bieden die u helemaal zelf kunt onderhouden. Maar het actueel houden van uw vindbaarheid in het grote www moeten wij voor onze rekening nemen. En af en toe moeten we even checken of uw funderingen en dakpannen nog wel in orde zijn.
Zolang u geen verhuisplannen heeft, zorgt The Flying Fox voor het verlengen van uw hostingpakket en het behouden van uw domeinnaam. Wij garanderen u het gebruik van uw landje en de eigendom van uw grote uithangbord.

 

   

Feiten en fabels

Enkele feiten en fabels over de vindbaarheid van websites in Google (en andere zoekmachines)

Als uw site gaat over een zeer gespecialiseerd onderwerp, bijvoorbeeld het verzamelen van schoenlepels in Nederland, dan krijgen we u met gemak gratis bovenin de hitlijsten van Google (en andere zoekmachines).
Gaat uw site over bijvoorbeeld hypotheken, weet dan dat u een van de miljoenen bent met dit onderwerp en dat er veel grote en invloedrijke bedrijven bij zitten, waar u tegenop moet boksen. Wij kunnen u dan niet garanderen dat u, zonder extra kosten, de eerste maanden of misschien wel jaren op een redelijke plaats te vinden bent in Google.

Wat wij wel kunnen doen, is u helpen bij het zo goed mogelijk omschrijven van uw onderwerp op een manier die anderen minder vaak gebruiken.

Lees verder      


Vanaf € 5,-- per maand

Wij bieden u 50 MB voor € 5,-- per maand! Een compleet hostingpakket met zeer uitgebreide faciliteiten, zoals

1 maand gratis
1 GB Maandelijkse bandbreedte Onbeperkt aantal POP3 e-mail adressen,
Onbeperkt aantal e-mail lists, e-mail autoresponders, forwarders,
Onbeperkt aantal ftp accounts, sub-domeinen, MySQL/PostgreSQL,
Support voor o.a. PHP, Perl, CGI, SII Support voor o.a. Cron, Curl, GD, NetPBM, cPanel, Webmail, dagelijkse back-up, 24/7 service en support, gegarandeerd 99% uptime.

Onze hostingpakketten